Kopogtat a jó idő, tavaszodik. Netán zavarja szemedet a napfény?
Posztolta      03/06/2020 11:07:53     Kiegészítők    0 Hozzászólás
Kopogtat a jó idő, tavaszodik. Netán zavarja szemedet a napfény?

A baseball sapka egy valóban multifunkciós darab. Amellett, hogy inkognítót ad (ha kell :) ) és kifejezheted vele saját stílusodat, van még pár előnyös tulajdonsága, mint pl:

  • sildje takarja a napot, így az nem vakít munka közben,
  • elvezeti a verejtéket, mégis szellőzik,
  • felfoghatja a káros UV sugárzás,
  • kényelem mellett praktikus is, sőt még reklámozhatsz is vele,
  • fürtjeidet is kordában tarthatod, vagy hiányukat eltakarhatod vele,
  • és természetesen a mindenkori divat szerint is király!

Története:

Brooklyn Excelsiors baseball csapat

A baseball sapka ősét, a jellegzetes karimájú sapkát 1860-ban a Brooklyn Excelsiors csapata kezdte először viselni az egyenruhájuk részeként. Használata szigorúan funkcionális volt: ne süssön a játékosok szemébe a nap. A sapka sokat fejlődött az elkövetkezendő 80 évben. A latex gumi merevítőként történtő használata pedig megadta a sapka ma ismert formáját. A baseball sapka azóta is hódít a sport, az utcai viselet és a munkaruházat világában.

Stílusok:

Napjainkig többféle stílusban, színben, mintázattal elérhetők.

Ilyen pédául a klasszikus „snapback”, ami a hátulján lévő műanyag csatos rész miatt kapta a nevét. Egyszerű és nagyszerű, mert nem csak a méretét tudod állítani vele, hanem pl. a lányok is áthúzhatják rajta a copfjukat. 
A hip-hop kultúra terjedésének köszönhetően manapság már csak azokat sorolják ebbe a kategóriába, amelyeket egyáltalán nem hajlítanak meg.

A „trucker” a kamionosok között volt divat először. A mai napig népszerű, hiszen hálós kivitele miatt roppant jól szellőzik.

Vagy az elsődlegesen hip-hop világban hódító (de most már mindenhol is!) „fullcap”, aminek a mérete nem állítható. Ezért jól meg kell gondolni, hogy mekkora méretre van szükségünk :)

Baseball sapkaNői baseball sapkaTrucker baseball sapka

De sorolhatnánk a rengeteg variációt a többi fajtára, színre, anyagra, stb. Ami biztos, hogy szinte minden körülményhez passzol.