5+1 szempont a vendéglátós munkaruha kiválasztásához

list Itt: Munkaruha

Érdekel a hotelek, éttermek, kávézók világa? Ha a HORECA szektorban képzeled el a jövődet, igazán jó munkaruhával kell készülnöd, mutatjuk, hogyan válassz!

Akár a most következő tanévben kezded meg a tanulmányaidat, akár a végzettséget igazoló papírral a zsebedben veted bele magad a munkaerőpiac forgatagába, valami nagy dolog előtt állsz. Választottál egy szakmát és itt az idő, hogy elmerülj a részletekben, ezzel együtt pedig kicsit a munkavédelemmel is foglalkoznod kell, hiszen ez olyasmi, aminek a HORECA szektorban is megvan a maga jelentősége.

Talán egy vendéglő konyhája vagy éppen egy szálloda recepciója nem az a terep, amit veszélyesnek neveznél, de a munka- és balesetvédelmi előírások betartása ezen a területen is fontos. A jó munkaruha, munkavédelmi ruházat tehát maximálisan óvja a testi épséged, de ha jobban belegondolsz, nem csak ezen az egy fronton kell jól teljesítenie.

A munkaruha szolgál Téged és közben üzenetet hordoz magában a vendégek felé, ennek az összetett feladatkörnek pedig nem könnyű megfelelni. Ha séfkabátot keresel, szükséged lenne egy kényelmes nadrágra vagy akár csak kötényt, sapkát szeretnél venni, van pár szempont, amin érdemes végigmenned. Nézzük, milyen tulajdonságot tudhat magáénak a profi vendéglátós munkaruha!

  1. Remek szellőzés: Hidd el, ezért igazán hálás leszel, amikor órákon át a tűzhely mellett állsz vagy a vendégeket igazítod el egy forgalmas napon.
  2. Könnyű tisztíthatóság: Ezen a területen szigorú higiéniai követelményeknek kell megfelelni, a szennyeződések pedig nem fognak kímélni, ebben biztos lehetsz.
  3. Strapabíróság: Mivel nagy igénybevételnek lesz kitéve a ruhád és gyakran fogod mosni is, csak olyan anyagot szabad választanod, ami nem hagy cserben pár mosás után.
  4. Jól eltalált szabás: Erre van szükséged ahhoz, hogy szabadon tudj mozogni, komfortosan érezd magad, ezzel együtt pedig igényes legyen a megjelenésed.
  5. Praktikus kialakítás: Ebbe sokminden beletartozhat, a lényeg, hogy bármit csinálsz, a ruhád előrelendítsen a munkádban még a kihívást jelentő helyzetekben is.

+ 1. Egy csipetnyi egyediség: Ne feledd, hogy képviselni fogsz egy céget, közben pedig jól is kell érezned magad, így hát a dizájn jelentőségét sem szabad alábecsülnöd.

Lehetetlen küldetésnek érzed, hogy olyan munkaruhát találj, ami mindezeknek megfelel? Hidd el, ezt az akadályt is könnyedén veheted! Ismerkedj meg webáruházunk kínálatával! Keress minket, segítünk!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December