Kerti munka védőfelszerelés nélkül? Azt már nem!

list Itt: Munkaruha

Itt a tavasz, irány a kert, de mindened megvan, ami a munkához kell? A jó szerszámos készlet félsiker, ám védőfelszereléssel együtt leszel teljesen felkészült!

Itt a tavasz, irány a kert, de mindened megvan, ami a munkához kell? A jó szerszámos készlet félsiker, ám védőfelszereléssel együtt leszel teljesen felkészült!

A március-április mindig rengeteg munkát tartogat, kezdődhet a kapálás, ásás, metszés és lassan elérkezik a véget nem érő fűnyírás szezonja. Emellett ott vannak a kisebb-nagyobb felújítási teendők, melyekhez szintén ezek a hónapok a legalkalmasabbak. Ha kertes házban élsz, Neked is akad majd tennivalód, a kertészkedés, barkácsolás talán egy kicsit hobbi is, de mégse feledkezz meg tested védelméről!

Bár alig hagyod el a biztonságot jelentő otthont, mégis sokféle veszélynek teszed ki magad, ha nem gondoskodsz a megfelelő védőfelszerelésről. De pontosan melyek ezek, Te ismered a biztonságos kerti munka 5 alapvető területét? Biztosan vannak köztük olyanok, amik Számodra is evidensek, de talán olyanok is, amikre eddig nem gondoltál, ezért vegyük sorra most ezeket!

  1. Hallásvédelem: Szándékosan kezdtük a sort azzal a területtel, amire sokan nem fektetnek elég hangsúlyt, pedig a kerti munkák közül számos olyan van, ami 85 dB-nél nagyobb hangerővel jár. Az ágdaráló, sőt a fűnyíró hangja is megterhelő a hallószerveidnek, még ha rövid ideig használod is, ezért kellhet egy pár füldugó, de érdemes megismerkedned a Hellberg passzív fülvédőivel is.
  2. Szem- és arcvédelem: A munkavédelmi szemüveg legyen alapvető kelléked, ez ugyanis elengedhetetlen a metszéstől a csiszolási feladatokig. Fontos, hogy nem csak olyan veszélyforrásokkal szemben kell felkészültnek lenned, amik jól láthatóak, hiszen például a levegőben szálló, finom por is okozhat egészségkárosodást, ha az túllép egy bizonyos koncentrációt, ezért gondolj a pormaszkra is.
  3. Kézvédelem: A kesztyű szintén olyan védőeszköz, ami nem maradhat el, ráadásul többféle típusra is szükséged lehet, hiszen mindig olyat kell viselned, ami megfelel a munkának, amit épp végezni készülsz. Olykor a szúrással, vágással szemben kell megteremtened a biztonságod, máskor a vegyi anyagok jelenthetnek problémát.
  4. Lábvédelem: Ahogy a kezeidet, úgy a lábaidat is szinte minden kerti munka esetén óvnod kell, a leeső és éles tárgyak komoly veszélyt jelenthetnek, de azzal az egészen egyszerű helyzettel szemben is védekezned kell, hogy elcsúszol. Ne feledd, hogy a tavasz csak a kerti munka kezdete, egészen őszig lesz teendőd, ezért jó, ha olyan munkavédelmi lábbelit választasz, ami kényelmes.
  5. Fejvédelem: Védősisakra talán az előzőekkel összehasonlítva kevesebb esetben lehet szükséged, viszont amikor igen, akkor megmentheti az életedet. Főleg akkor fontos, ha a kerti munkálatokon túl komolyabb felújítási terveid is vannak, ha pedig egyenesen építkezésbe kezdesz, ez legyen az elsők között, amit beszerzel!

Nos, mit gondolsz, kezdődhet a kerti munka, vagy előbb inkább körbenézel webáruházunkban? Ha segítségre van szükséged, kérdezz bátran, hiszen a biztonságod számunkra is fontos!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December