Kánikula? Csak könnyedén!

list Itt: Munkaruha

Tudtad, hogy a kánikula még „munkaundort” is okozhat az izzadás, lelassult gondolkodás, álmosság, bágyadtság mellett?

Figyelj magadra, munkád során is a megfelelő öltözetet viseld! Sapka, szemüveg, lenge munkaruha, elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel mellett!

A nyári hőség és az erős napsugárzás csak a vízparton tűnik kellemesnek, munka közben azonban már önmagában is embert próbáló lehet! Amikor a nyári kánikula beköszönt, minden egyes napod úgy telik, hogy csak arra vágysz, hogy megszabadulhass a hőségtől. Ilyenkor persze nem csak a 30 °C fölötti hőmérséklet, hanem az UV-sugárzás is komoly problémákat okozhat. Ám arra létezik egyszerű megoldás a fényvédő krémek és a védőszemüvegek formájában. A hőséget már jóval nehezebb megzabolázni, ám természetesen nem lehetetlen!

Az ideális öltözet, munkaruha tudja, mi kell a testnek!

Számos un. technikai alapanyagból készült sapka, póló, nadrág stb. létezik, melyek elviselhetőbbé varázsolják az izzadós, nyári hőséget. Ilyenek például a Snickers Workwear 37.5® technológiás termékei, vagy a Coolmax® anyagból készült Sievi zoknik, vagy akár a Carhartt Force® termékcsaládja.

Mindhárom alapanyag gyorsan elvezeti az izzadtságot. Akkor mégis melyiket válasszuk?

 logo-1.jpg: 37.5 elnevezés az ideális bőr közeli mikroklímájára utal. Eredetileg az aktív szenet az izzadtságszagok elvezetésére, megszüntetésére használták, majd a kutatások során kiderült, hogy kiváló tulajdonságainak köszönhetően a test hőmérsékletét is képes befolyásolni. A hatásmechanizmus egyszerű: minél jobban dolgozol, annál magasabb lesz a tested hőmérséklete, és védekezésként elkezdesz izzadni, hisz ezzel hűtöd magadat. Azonban a 37.5® szál speciális szerkezetének köszönhetően a hő és a nedvesség fokozódása egy gyorsabb ventilációt generál, így gyorsabban párologtatja el az izzadtságot, a ruhád száraz marad, a komfortérzeted pedig nő. Hatásmechanizmusa eltér a hagyományostól – ami először enged megizzadni, majd azt gyorsan elvezeti. Melegben hűsít, hidegben melegen tart! A vulkanikus homok és a kókuszhéjból kivont aktív szén mélyen beépül az elemi szálakba, így segítve a gyorsabb száradást, a hatékony hűtést stb. A parányi szénrészecskék érzékelik a test energiáját, szükség szerint elősegítve a gyors felmelegedést vagy lehűlést.

logo-2.jpg: kiváló nedvesség elvezetés, kitűnő mérettartás és rugalmasság mellett antibakteriális tulajdonságokkal is bír. A Coolmax® elemi szálakat ezüstionokkal dúsítják, melyek lebontják a mikroorganizmusok un. sejtfalát, és így megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását

 logo-3.jpg : A Carhartt Force® termékcsalád izzadságelvezető tulajdonságát a FastDry® technológiának köszönheti. De könnyedén felveszi a harcot a szagok és a foltszennyeződések ellen is, ugyanis a Stain Breaker® technológia révén piszoktaszító tulajdonsággal is bír.

A döntés persze a Tied!

Szerezd meg, és élvezd az előnyeit! Keress minket, segítünk!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December