Kesztyűs kézzel?

list In: Munkaruha

A korona elleni küzdelemben kritikus a kezek tisztántartása. Ha kimozdulsz otthonról, akár dolgozni mész, a maszk és a kesztyű megóvhat, mivel meggátolhatja a vírus terjedését. Gondolj csak bele, milyen gyakran érinted meg a kilincseket, asztalodat, bankkártyádat, a kártyaolvasót vagy a telefonodat és egyéb elektronikai eszközeidet! 

Vajon, véded magad úgy otthon, mint otthonodon kívül? Ha kesztyűt viselsz, segítheted gátolni a vírus terjedését, önmagad megfertőzését, hisz a kesztyű egyfajta mentális akadályként működik. Ugyanis akadályoz, szinte figyelmeztet, nehogy a szemedhez, orrodhoz vagy a szádhoz nyúlj. Sajnos, az tény, hogy jelenleg a vírus aktív maradhat órákon, sőt napokon keresztül olyan felületeken, ahol a kumulálódnak pl. a nyálcseppek. Ahogy természetes, hogy fokozottan ügyelünk az alapos kézmosásra, úgy a kesztyűinket is rendszeresen kell mosni, főleg így, járvány idején. Covid-19 szinte megsemmisül, ha szappan, fertőtlenítő, fehérítő, alkoholalapú tisztító/fertőtlenítő vagy UV lámpa éri. Na, igen, és akkor hogy mossuk a kesztyűnket? Ez elsősorban az alapanyagtól függ! Mindenekelőtt fontos, hogy mosható-e a kesztyűnk. Ha igen, akkor néhány jó tanács:

Szintetikus kesztyű esetén meleg víz és semleges mosószer az ajánlott. Szárítógép használata során a kesztyű méretei változhatnak, hacsak nem engedélyezett a kezelési tájékoztatóban. Az biztos, hogy az alapanyaga meghálálja a természetes levegőn történő száradást.

Bevonatos kötött, hurkolt kesztyűk mosása is semleges mosószerrel meleg vízben történjen és levegőn szárítsuk meg. Ugyanígy kell mosni és szárítani a bélelt, szintetikus kesztyűt is.

Ha bőrkesztyűnk van, és mosható, akkor szintén a semleges mosószert használhatjuk, de a víz hideg legyen és levegőn szárítsuk.

Tehát viseljünk kesztyűt, de figyeljünk arra, hogy ne nyúljunk vele a szemünkhöz, szánkhoz, orrunkhoz. Amint levesszük a kesztyűnket, tegyük egyből egy elkülönített helyre (mosható vagy eldobható zacskóba) és alaposan mossunk kezet. Kézzel vagy mosógéppel rendszeresen tisztítsuk, mossuk kesztyűinket.

Szóval, Te döntesz, hogy mennyire óvod magadat és környezetedet! Szerezz be mosható kesztyűket!

Tags: kézvédelem
Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December