On:

Aláöltözet, mint a téli munkaruha, a réteges öltözködés kiegészítője

person Posztoló: Kövesi Zoltán list Kategória: Munkaruha

Az aláöltözet a téli öltözet egyik legfontosabb eleme! A dermesztő hideg nem kíméli azokat sem, akik az utcákon sietnek a dolgukra és azokat sem, akik a szokásos munkájukat végzik a szabadban. 

Az aláöltözet a téli öltözet egyik legfontosabb eleme! A dermesztő hideg nem kíméli azokat sem, akik az utcákon sietnek a dolgukra és azokat sem, akik a szokásos munkájukat végzik a szabadban. A hidegtől remegve, a fagytól elgémberedett ujjakkal és átfagyott lábakkal szinte teljesen lehetetlen biztonságosan, eredményesen bármit is elvégezni. A megfelelő, kényelmes, téli munkaruha nélkülözhetetlen a zord időben végzett munkák során. Miközben nem feledkezünk meg a munkavédelmi követelményekről sem, határozottan állíthatjuk, hogy a helyesen választott munkaruha, a réteges öltözködés alapja az aláöltözet.

Az aláöltözet jó szolgálatot tesz akkor is, ha hosszú órákra rekedsz kint a hidegben, akár a munkád, akár más tevékenységed miatt, vagy épp úton vagy és csak este fogsz a fűtött szobába bejutni. Hiába jó vastag a pulcsid vagy bélelt a kabátod, ha nem felel meg a réteges öltözködésnek és nem viselsz megfelelő aláöltözetet. Ezen nem célszerű spórolnod, hisz a kényelmed, a komfortérzeted a tét, és ez nem csak egy plusz réteg!

Az aláöltözet nemcsak a munkával töltött napokon védhet meg a megfázástól, megtartva komfortos meleget, hanem akár szabadidős tevékenységedhez is jó választás lehet. A plusz réteg túrázás vagy horgászat közben is kellemes viselet, nem engedi, hogy átfázz a nyirkos levegőn, vagy amíg a kapásra várakozol.

Az aláöltözet látszólag vékony, szinte egy szál anyag, mely önmagában is, de a réteges öltözködés többi rétegével együtt tud igazán hatékony lenni. Ugye, az sem mindegy, hogy az alsó vagy a felső milyen alapanyagból készül! Többféle anyagból gyártanak aláöltözetet, így például 37.5®, gyapjú, thermo, mikropolár stb. anyagból is. Az alapanyag választás lényeges, hogy milyen tevékenységhez (kemény fizikai munka, szabadidős tevékenység stb.) viseled az aláöltözetet, Az igazán jó aláöltözet ugyanis megtartja a testhőt, jól szigetel, miközben elvezeti az izzadtságot, így a test szárazon marad. Emellett kényelmes, rugalmas, nem szorít és varrásmentesek.

Keresgélj webshopunkban és találd meg a számodra tökéletes aláöltözetet, amiben a tél sem ér készületlenül! Tanácstalan vagy? Kérj segítséget a honlapon megadott elérhetőségek egyikén!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December