Ügyfeleink és munkatársaink védelme érdekében szaküzleteinkben védőmaszk vagy száj és orr elfedésére alkalmas kendő viselete kötelező.

Köszönjük a megértést!

Klíma-Express Kft. | +36 1 260 3950 | info@munkaruha-munkacipo.hu | 1104 Budapest, Bodza u. 2.

Blog kategóriák

Friss bejegyzések

Kiemelt álláslehetőségek!

Munkaruha üzletág

Kereskedelmi ügyintéző állás

Klíma üzletág

Klímaszerelő állás

Közzétette:     06/08/2020 14:59:53     Munkaruhákról    0 Comments
A munkavédelmi cipők típusai
A munkavédelmi cipők célja, hogy a megfelelő védelem mellett a legnagyobb kényelmet is biztosítsák a viselőjük számára. Minden munkavédelmi cipő, illetve bakancs megfelel az erre vonatkozó rendeletek előírásainak, és az európai szabványok alapján típusvizsgálatnak vetik alá őket a forgalomba hozatal előtt.

munkavédelmi cipők célja, hogy a megfelelő védelem mellett a legnagyobb kényelmet is biztosítsák a viselőjük számára. Minden munkavédelmi cipő, illetve bakancs megfelel az erre vonatkozó rendeletek előírásainak, és az európai szabványok alapján típusvizsgálatnak vetik alá őket a forgalomba hozatal előtt.

munkavédelmi cipők minősítése az EN ISO 20347 és EN ISO 20345 szabványok alapján készül, amelyek előírják a lábbelivel szemben támasztott követelményeket. Az előbbi az általános követelmények és vizsgálati módszerek meghatározását foglalja magában, az utóbbi szerint pedig a szakmai használatú munkavédelmi cipőknek rendelkezniük kell azokkal a jellemzőkkel, amelyek megvédik a felhasználót az ipari környezetben bekövetkező balesetek ellen. Fontos tudni, hogy a szakmai használatú munkavédelmi cipőkben nem feltétlenül található a leeső tárgyak ellen védő orrmerevítő.

munkavédelmi cipőknek további tulajdonságai is lehetnek, melyeket a jelölésükben fel kell tüntetni. Ilyen a talpátszúródás elleni védelem, amit P-vel jelölnek, a hideg és meleg elleni védelem jelölése CI és HI, a vízállóságé WRU, a kontakt hőhatás elleni védelemé HRO, az antisztatikus képességé A, az elektromos vezető képességé C, az elektromos szigetelő talpé IS, a fűtőolaj elleni védelemmel ellátott járótalpé FO. A lábközép, illetve a boka megerősített védelmét M-mel, illetve AN-nel jelölik, a sarokrész energiaelnyelő képességének megnöveltségét pedig E-vel. A jelölések alapján eldönthető, hogy az adott munkavédelmi cipő megfelel-e a munkavégzés helyén megjelenő kockázatoknak.

Lényeges tudnivaló még, hogy ha egy gyártó a munkavédelmi cipőre savállóként hivatkozik, akkor azt nem szabvány alapján teszi, mivel ilyen nem létezik. Ha egy munkavédelmi cipő talpa poliuretánból készült, akkor saválló, ám a bőr felsőrész maximum a fröccsenésből adódó sérülések ellen képes védeni, viszont nem saválló.

Amennyiben munkavédelmi cipőt szeretnél vásárolni, tekintsd meg választékunkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Telefon: +36 (1) 260 3950
E-mail: info@munkaruha-munkacipo.hu