Sajnálatos események spiráljában engedjétek meg, hogy megköszönjük fáradhatatlan munkátokat, hivatásszerű hozzáállásotokat a mindennapokhoz!

Köszönjük orvosok, nővérek, laborosok és mindazok, akik fáradságot nem kímélve elsőként küzdenek, harcolnak a betegség ellen, a biztonságunkért!

És köszönjük mindenkinek,

- akik napról-napra feltöltik az üresen tátongó pultokat az üzletekben, és kiszolgálnak minket
- akik eljuttatják az árukat, az élelmiszerektől a háztartási cikkekig, a boltokba,
- akik változatlanul eltakarítják/elszállítják utánunk a hulladékokat, a szemetet; és még sorolhatnánk

Szeretnénk minden egyes embernek név szerint megköszönni, amit értünk tesz, de a lista hosszú és sajnos nem áll módunkban.

Bízzunk egymásban! Összefogva többre juthatunk, mint egyedül!

Vírusmentes napokat kívánunk mindenkinek!

KLÍMA-EXPRESS csapata

Klíma-Express Kft. | +36 1 260 3950 | info@munkaruha-munkacipo.hu | 1104 Budapest, Bodza u. 2.

Blog kategóriák

Friss bejegyzések

Kiemelt álláslehetőségek!

Munkaruha üzletág

Kereskedelmi ügyintéző állás

Klíma üzletág

Klímaszerelő állás

Közzétette:     01/16/2019 10:17:45     Kiegészítők    0 Comments
7 tipp a légzésvédő maszk helyes viseléséhez
A Kaliforniában pusztító hatalmas erdőtüzek kapcsán a hatóságok többször is felhívták a figyelmet a légzésvédő maszk viselésére. Ez az egyszerű munkavédelmi kiegészítő az apró szilárd részecskék, gázok, folyadékok, permetek, vegyszerek, esetleg baktériumok orrba és szájba való bejutását akadályozza meg. Nem mindegy azonban, hogy milyen típust és hogyan viseljük!

7 tipp a légzésvédő maszk helyes viseléséhez

A nemrégiben Kaliforniában pusztító hatalmas erdőtüzek kapcsán a hatóságok többször is felhívták a lakosság figyelmét a légzésvédő maszk viselésére. Ez az egyszerű munkavédelmi kiegészítő az apró szilárd, légnemű stb. részecskék orrba és szájba való bejutását akadályozza meg. Azonban még ennek a viselése is zavaróvá, kényelmetlenné válhat, ha nem a megfelelő módon viseled!


Kövesd ezt a 7 egyszerű lépést, hogy a légzésvédőd viselése kényelmes legyen

1. A megfelelő védőeszközt válaszd!

A legfontosabb a megfelelő védelmi szint meghatározása, vagyis mi ellen kell hogy védjen! A gyártók mindíg megadják, hogy milyen anyagok, esetleg toxinok, mekkora részecskék, stb. milyen koncentrációja ellen nyújt az adott eszköz védelmet. (Megkülönböztetünk FFP1, FFP2 és FFP3 kategóriákat.) A választásnál kérj nyugodtan segítséget! Mindenesetre inkább biztosítsd kicsit túl magad, minthogy károsodás érjen!

2. Olvasd el a gyártó használati utasítását!

Ez az a rész, amit kényelmességből át szoktuk ugrani. Úgy véljük, hogy annyira egyszerű a használata, minek arról olvasni? A gyártó nyomtatott vagy online írásos dokumentációjában azonban megtalálható, hogyan kell pontosan beállítani a légzésvédőt: kényelmesen kell illeszkednie az orrnyergen, illetve az áll alatt, a dupla pántos modelleknél az egyik rugalmas pánt a fül felett, a másik a fül alatt biztosítja a tökéletes illeszkedést! Fontos: Az arc nagy részét is fednie kell!

3. Az orrod teljesen takarásban kell legyen! 

Akár állítható az orrnyeregre fekvő ív, akár fix, az orrot teljesen el kell rejtenie! Választhatsz csésze-, vagy kagylóhéj formájú maszkot is.

4. Tiszta bőr.

A védőmaszk a tiszta, sima (borotvált) bőrhöz tud illeszkedni a legjobban. Arckrém, vagy smink használata is csökkentheti a tapadást.

5. Tárolás és többszöri használat.

Tárold a védőmaszkodat a gyártó által javasolt módon, higiénikus környezetben/csomagolásban! Létezik egyszer (NR)- és többször használatos (R) maszk is; de amint nehézzé válik benne a légzés, cserélni kell az eszközt! Az elhasznált maszk nem mosható, sőt hivatalosan veszélyes hulladéknak minősül. Az egyszerűbb tárolást segítve készülnek már összehajtható változatok is.

6. Tarts szünetet.

Bármennyire könnyű és csúcstechnológiás a légzésvédőd, el kell fogadnod azt a tényt, hogy maszkban nehezebb lélegezni! Ha a használata kellemetlenné válik, a gyakoribb vagy hosszabb szünetek segíteni fognak. Ha nem megfelelően kapsz benne levegőt, cseréld ki újra az egészséged védelmében!. Sérült, elszíneződött, vagy eltömődött maszkot semmi esetre se viselj!

7. Ha teheted, válassz kilégzőszelepes maszkot,

ugyanis a kilégzőszelepnek köszönhetően alacsonyabb lesz a légzési ellenállás és a hőmérséklet, a kilélegzett meleg levegő jobban elvezetésre kerül. Így a légzésvédő belsejében a nem kívánt hőfelhalmozódást el tudod kerülni. A kilégzőszelepes védőmaszk a fizikailag megterhelő munkavégzés során, meleg, párás környezetben is kényelmes viseletet biztosít/nyújt.


Válassz innen légzésvédő maszkot>>

http://munkaruha-munkacipo.hu/30-legzesvedelem

Telefon: +36 (1) 260 3950
E-mail: info@munkaruha-munkacipo.hu